Är det tillåtet att ha med hund på kontoret?

Att ha hund på kontoret är något som många efterfrågar, framför allt efter pandemin då många skaffade hund. Det är däremot begränsat vilka arbetsplatser och kontor som tillåter de anställda att ta med sina hundar. Här berättar vi om våra hundvänliga kontor, vilka regler som finns kopplat till detta, vilka fördelar som finns med att ha hundar på jobbet samt listar vilka av våra kontorshotell som tillåter hundar.

Kontor som tillåter hundar

FirstOffice har flertalet kontorshotell som tillåter hundar. Vi har hundvänliga kontorshotell i Uppsala, Stockholm, Göteborg, Malmö, Nyköping, Kalmar, Västerås och Norrköping. På vissa av våra kontorshotell är det endast en del av lokalen som tillåter hundar. Detta gör att även de som att önskar att arbeta på en hundfri arbetsplats kan hyra ett kontor på dessa kontorshotell.

Se vilka av våra kontorshotell som tillåter hundar här!

Regler gällande att ta med hund till våra kontorshotell

Om du önskar ta med hund till våra kontorshotell som tillåter hundar är det nedan regler som du som hundägare behöver ta hänsyn till.

  • Se till att torka av hunden om den är smutsig innan ni tar med den in i FirstOffice lokaler.
  • Din hund får endast vistas i ditt privata kontorsrum. Vi tillåter med andra ord inga hundar i våra gemensamma utrymmen.
  • Om din hund orsakar en olycka är det ditt ansvar som hundägare att städa upp det och meddela FirstOffice personal. Eventuell extra städning bekostar du som hundägare.
  • Om kontorsrummet får extra slitage på grund av din hund, får du som hyresgäst betala eventuella renoveringskostnader.
  • Plocka alltid upp efter din hund när du rastar den och släng eventuella bajspåsar i soptunnorna utanför fastigheten.
  • Hundar som stör arbetsro med upprepade skall är inte tillåtna på kontorshotellet.
  • Lämna aldrig din hund obevakad eller ensam på kontoret när du går på möten eller lunch.

Fördelar med hund på jobbet

Det finns flera fördelar med att ha hundar på jobbet. Hundar på arbetsplatsen har visat sig vara avstressande och kan till och med öka produktiviteten. Forskning har påvisat att närvaron av hundar kan ha en positiv effekt inte bara på ägaren utan också på alla medarbetare på kontoret. Förutsatt att hunden är lätt att hantera och inte stör arbetsflödet, kan de vara ett fantastiskt sätt att höja stämningen och skapa en trevlig arbetsmiljö. Utöver det kan de också underlätta för åtminstone ägaren att se till att ta korta pauser från datorn och gå på promenader.

Hundvänliga kontorshotell hos FirstOffice

Nedan listas våra kontorshotell där fyrbenta vänner är välkomna:

Söker du kontor?
Vi har närmre 50 kontorshotell i nio städer.

Välkommen att kontakta oss!

Hitta ditt kontorshotell här!

Offertförfrågan

FirstOffice

Är det tillåtet att ha med hund på kontoret?