Coworking Spaces

FirstOffice erbjuder Coworking för dig som söker en flexibel arbetsplats i delat kontorslandskap. Inom FirstOffice Coworking kan du välja mellan en flexplats och en fast plats.

Se Coworking Spaces

Hur fungerar ett Coworking Space hos FirstOffice?

Flexplats
Flexplats avser en arbetsplats i mån av plats med tillgång till kontorshotellets faciliteter med tillhörande service.

Fast plats
Fast plats avser en avgränsad arbetsplats vid eget skrivbord med tillgång tillkontorshotellets faciliteter med tillhörande service.

Bra möjligheter och förmåner​

Bland alla våra 50+ kontorshotell runt om i Sverige finns Coworking som ett alternativ. Till skillnad från våra privata kontor och BigOffice får du genom Coworking möjligheten att arbeta tillsammans med personer från andra företag. När du hyr en kontorsplats på FirstOffice Coworking space får du alltid fri tillgång till alla gemensamhetsutrymmen såsom kök, lounge, mötes- och konferensrum samt utskrifter, wifi och gott kaffe. Med våra flexibla hyreskontrakt har du en månads uppsägningstid.

Som en del av FirstOffice Coworking får du även tillgång till arbetsplatser och mötesrum i samtliga städer. Vi finns i totalt nio städer, varav Coworking spaces erbjuds i UppsalaVästeråsStockholm,  NyköpingNorrköpingMalmöHalmstad och Göteborg.

I varje stad har vi en ansvarig Site Manager som finns till för våra nuvarande och framtida hyresgäster. De kan svara på alla dina frågor och kan hjälpa dig att hitta den bästa kontorslösningen för dig och/eller ditt företag.

Kontorshotell i 9 städer​

Som en del av FirstOffice Privata kontor får du även tillgång till arbetsplatser och mötesrum i våra nio städer i Sverige

Vad är ett Coworking Spaces?

FirstOffice - Frösunda

Coworking spaces, även kallat kontorskollektiv, är kontorslokaler som ofta består av öppna landskap som är till för att främja nätverkandet företagare emellan. Det är ett slags flexibelt kontor med tanke på att det ofta är fritt att sätta sig var man vill. Coworking är ett sätt att organisera arbetet som kom till följd av ekonomiska faktorer och storstadsutvecklingen. Genom att dela på kostnader och utrymmet i kontorslokaler i storstäder blev det möjligt för frilansare och nyföretagare att ha ett kontor att gå till utan allt för höga hyror.

Begreppet Coworking började inte användas förrän senare på 2000-talet och till en början skedde det informellt genom att företag hyrde ut enstaka lediga platser på sitt kontor. Det kunde även handla om att flera personer gick ihop och delade på kostnaden för ett rivningskontrakt. Coworking är en ständigt uppåtgående trend och idag finns det uppemot 15 000 kontorshotell med Coworking spaces runtom i världen.

Fördelar med Coworking Spaces​

En fördel med Coworking spaces är inte minst möjligheten att nätverka utan också utbyte av erfarenheter. Som småföretagare får du ett kontor att gå till på morgonen vilket är något som många kan sakna. Gemensamma ytor, som lounge och lunchrum, är ställen där man kan träffa på de andra hyresgästerna. På så sätt kan man skapa värdefulla relationer och affärsmöjligheter inför framtiden. Coworking är med andra ord ett stimulerande och nyttigt sätt att arbeta på. Kontorslokalerna är fullt möblerade och städning, wifi, skrivare och kaffe ingår i priset.

En annan fördel är att det anordnas aktiviteter som alla medlemmar kan ta del av på kontorshotellet. Det kan handla om gemensamma frukostar, föreläsningar, presentationer, aktiviteter mm. Detta bidrar till en ännu mer trivsam arbetsplats med gemenskapskänsla, vilket gör det roligare att gå till jobbet. Kontorstypen Coworking är även fördelaktig om man vill skapa sociala band och få kollegor utan att egentligen tillhöra samma företag.

Välkommen att bli en del av FirstOffice Coworking!

  • Bra möjligheter att nätverka
  • Gemensamma ytor
  • Fullt möblerade lokaler
  • Städning, wifi, skrivare och kaffe som ingår i priset
  • Aktiviteter såsom frukostar, föreläsningar etc.

Coworking Spaces