Inreda och möblera kontor

Möblera kontoret rätt

Att välja vilka möbler man ska ha på kontoret behöver inte vara komplicerat så länge man har en tydlig plan på vilken känsla man vill uppnå. Alla möbler, såsom skrivbord, kontorsstol, loungebord, soffor och fåtöljer bör följa ett individuellt tema som gärna får avspeglas övriga delar av kontoret. För att skapa en röd tråd och en harmonisk miljö bör exempelvis färgerna på möblerna passa ihop med färgerna på väggar och golv. Det behöver inte vara exakt samma färg men att ha samma ton, ljushet och kontrast som övriga kontorsytor ger ofta ett bra intryck. Att ha för stor variation och för många olika starka färger kan påverka arbetsmiljön negativt då vår hjärna kan reagera och känna stress av det.

Att ha en loungehörna med sköna fåtöljer och soffor skapar en trevlig och avslappnad miljö. Det är viktigt att alla hyresgäster eller anställda har en plats där man kan koppla av och tänka på annat.

Man får inte heller glömma bort möblernas placering. Här är det att föredra att kontorsstolar och skrivbord ska vara placerade så alla känner sig involverade och sedda.

Inred kontoret med växter

När man pratar inredning och möblering av ett kontor är det inte ovanligt att man tänker på möbler. Ofta glömmer man bort inredningsdetaljerna som kan göra väldigt mycket för hur ett kontor upplevs. Växter och blommor är en av dem. Växter och blommor ger en känsla av liv och värme och är ofta det lilla extra som ett kontor behöver. Vi behöver något levande i vår omgivning på kontoret för att inte kontorsrummet ska kännas stelt och tråkigt.

Många levande växter har dessutom fler egenskaper än att vara vackra att titta på. Flera växter fungerar som levande luftrenare och gör att kvaliteten på inomhusluften kan förbättras. Dessutom visar forskning att vårt välbefinnande påverkas positivt när vi vistas i en miljö där växter finns.

Inred kontoret med accessoarer

Accessoarer kan göra underverk för inredningen på kontoret. Det är lätt hänt att man enbart planerar för stora möbler och glömmer bort att exempelvis en tavla eller en gardin kan göra mycket för kontorskänslan. Att börja med stolar, bord och soffa är ingen dum idé, men att sedan komplettera med tavlor, gardiner och kanske placera ut några bordslampor kommer skapa en levande miljö. En gardin bakom tex loungegruppen bidrar till en mjukare och mer genomtänkt inredd yta. Eller varför inte sätta upp en whiteboard eller korktavla som hyresgäster eller anställda kan få skriva ut sina bedrifter på eller sätta upp bilder från senaste AW:n med kollegorna. Det blir som en moodboard för alla.

Här är våra 5 bästa accessoarer att inreda kontoret med:

  • Växter och blommor
  • Tavlor och gardiner
  • Bordslampor
  • Whiteboard och/eller korktavla
  • Stilrent förvaringsskåp

Kontorsstolar och skrivbord i all ära men man får inte glömma att mindre accessoarer kan göra väldigt mycket för inredningen.

Inredning och möblering hos FirstOffice

Vi vill skapa en god arbetsmiljö och en härlig atmosfär för våra hyresgäster, med variation och flexibilitet. Därför är just inredning och möblering en viktig del i vårt arbete. I alla våra utrymmen, oavsett om det är privata kontorsrum, coworking ytor eller BigOffice är materialval, möblering och inredning noga planerad. Vi är noga med att våra hyresgäster skall trivas och lyssnar till deras input. Allt för att vi ska kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt.

Är du ute efter ett härligt inrett kontorshotell med bra avtal och korta uppsägningstider? Hör av dig till oss så berättar vi mer. Fyll i formuläret nedan.

Dela denna artikel