Vad är ett kontorshotell?

Ett kontorshotell är en plats där du som företag kan hyra en kontorsplats. Du kan ofta välja mellan att arbeta i öppna landskap eller i stängda kontor. Många som arbetar som konsult eller driver mindre företag ser stora fördelar med kontorshotell då man ofta kan få en billigare månadshyra och man slipper även de sysslorna som skulle tillkomma med en egen lokal.

Många företag skulle svara olika på frågan kring vad ett kontorshotell är. Vissa menar på att det är lokaler som innehåller privata kontor. Andra skulle påstå att kontorshotell grundas i öppna kontorslandskap. Vi på FirstOffice definierar kontorshotell som en blandning av de båda två.

Vad är ett kontorshotell hos FirstOffice?

Ett kontorshotell hos FirstOffice är en anläggning som innefattar kontorsplatser samt gemensamma utrymmen för hyresgäster/medlemmar. Olika typer av kontorsplatser som finns på våra kontorshotell är Coworking, som är ett slags öppet kontorslandskap, privata kontorsrum och BigOffice.

FirstOffice är en del av Corem som är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler och aktivt bidrar till stadsutvecklingen i tillväxtregioner. Bolagets vision är att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag, individer och samhälle. Det kräver ett aktivt byggande av stadsdelar, områden och olika näringslivskluster. Detta innebär att vi ofta kan erbjuda både lägre hyra och högre kvalitet.

Hos oss på FirstOffice hittar du närmre 50 kontorshotell i flera olika städer, allt för att du ska hitta något som passar dig. Vi finns bland annat i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad är kontorshotellens fördelar?

Det finns flera olika fördelar med kontorshotell som både berör kostnad, flexibilitet, nätverkande, bekvämlighet och förmåner.

5 fördelar med kontorshotell

 • Lägre kostnad
  Med ett kontorshotell blir kontorskostnaderna i de allra flesta fall betydligt lägre, vilket beror på att det med ett traditionellt kontor tillkommer kostnader utöver hyra, som vanligtvis ingår på ett kontorshotell.
 • Mer flexibilitet
  När du hyr ett kontorshotell hos oss har du alltid flexibla avtal och kort uppsägningstid, vilket gör att du kan agera agilt och snabbt vid förändringar. Flexibiliteten på kontorshotell möjliggör även hybridarbete, där man kan skräddarsy kontorslösningar med önskat antal kontorsplatser och eventuella Coworking-accesser.
 • Möjliggör nätverkande
  På ett kontorshotell delar hyresgäster och medlemmar på gemensamma ytor som exempelvis kök, lounger och lunchrum. Detta möjliggör nätverkande företagare sinsemellan, vilket kan skapa affärsmöjligheter, samt ger kunskap- och erfarenhetsutbyte. Det är inte heller ovanligt att aktiviteter anordnas som alla på kontorshotellet kan delta i.
 • Ökad bekvämlighet
  På våra kontorshotell tar vi hand om allt som rör ditt kontor och ger ditt företag möjligheten att verka i en inspirerande och funktionell miljö. Det ökar ofta bekvämligheten att veta att det finns de som ansvarar för att allt fungerar som det ska, om det så är kaffemaskinen eller bokningssystemet.
 • Förmåner ingår utan extra kostnad
  På kontorshotell är det vanligt att flera förmåner ingår utan dolda kostnader. Hos oss ingår bland annat möblerade kontorslokaler, trevliga gemensahetsytor, mötes- och konferensrum, wifi, utskrifter, städning och gott kaffe och te. Som hyresgäst eller medlem hos oss får du även tillgång till arbetsplatser och mötesrum i samtliga städer vi är verksamma i.

Funderar du på att hyra kontorsplats? Ta kontakt med oss på FirstOffice så berättar vi mer.

Söker du kontor?
Vi har närmre 50 kontorshotell i nio städer.

Välkommen att kontakta oss!

Hitta ditt kontorshotell här!

Offertförfrågan

FirstOffice

Vad är ett kontorshotell?