Hyr ett litet kontor och lämna hemmakontoret bakom dig

Varför hyra ett litet kontor?

Att hyra ett eget kontor är ett bra alternativ för den som söker en professionell arbetsmiljö och vill lämna hemmakontoret bakom sig. Ett litet kontor kan ge den extra struktur och disciplin som behövs för att få mer gjort under arbetsdagen, samtidigt som det ger dig möjlighet att skapa en egen personlig arbetsplats. Att hyra ett kontor kan också ge en möjlighet att träffa andra affärsmänniskor och bygga nätverk, tack vare de gemensamma utrymmena som finns på kontorshotellen.

Att bygga upp ett hemmakontor på en liten yta är inte alltid det bästa

Om du känner att hemmakontoret inte ger dig den koncentration och professionella miljö som du behöver, kan det vara en bra idé att överväga att hyra ett litet kontor. Det kan hjälpa dig att bli mer produktiv och känna dig mer motiverad i ditt arbete.

Det är även bra att ha tillgång till ergonomiska kontorsmöbler, såsom kontorsstol, höj- och sänkbart bord och dubbla skärmar med mera. Ergonomiska kontorsmöbler är något vi på FirstOffice erbjuder på flera av våra kontorshotell, utan extra kostnad. Med god ergonomi under arbetsdagen minskar risken för ohälsa och olycksfall. När du bygger upp ett hemmakontor på en liten yta hemma i exempelvis sovrummet eller vardagsrummet, kan det vara så att ergonomiska möbler inte får plats.

Fördelar med att hyra ett litet kontor jämfört med att ha ett litet hemmakontor

Det finns många fördelar med att hyra ett litet kontor, jämfört med att ha ett litet hemmakontor. Nedan tar vi upp några av fördelarna som finns.

Skilj på arbete och fritid med ett eget litet kontor

Förutom den professionella arbetsmiljön ger ett litet kontor dig möjlighet att skilja på arbete och fritid, vilket kan vara svårt att göra hemma. Det kan också vara en bra lösning om du behöver ha ett eget utrymme för att kunna koncentrera dig på ditt arbete utan störningar.

Att arbeta hemifrån har blivit allt vanligare de senaste åren och många har under pandemin varit tvungna att arbeta på distans. Vissa har kanske därmed blivit bättre på att jobba hemifrån, men för vissa kan det fortfarande vara svårt att koncentrera sig på jobbet när man befinner sig i sin egen bostad. Ett bra alternativ kan därför vara att hyra ett litet kontor och lämna hemmakontoret bakom sig.

Ekonomiska fördelar med att hyra ett litet kontor

Ett litet kontor är ofta ett billigare alternativ än att hyra en större kontorslokal. Om företaget låter de anställda arbeta både på kontoret och på distans kan det vara mer fördelaktigt att hyra ett kontorsrum som inte rymmer alla på företaget. När alla anställda sällan är på kontoret samtidigt, då många ofta jobbar på annan plats, är det onödigt att ha en stor lokal som inte utnyttjas till fullo.

Att hyra ett litet kontor på ett kontorshotell är också en mer ekonomiskt fördelaktig lösning med tanke på alla de kostnader som tillkommer utöver själva hyran för lokalen om man hyr ett traditionellt kontor. Om du hyr ett kontor på ett kontorshotell, såsom något utav FirstOffice kontorshotell, så ingår en mängd olika förmåner utan extra kostnad.

Ett annat alternativ som finns utöver att hyra ett litet kontor är ha ett medlemskap på ett Coworking space. Det kan passa för den som endast önskar arbeta på kontor några dagar i veckan och endast behöver eget utrymme för möten med klienter då och då. På detta sätt kan du även komma undan med en lägre månadskostnad.

Hos oss kan du bland annat hyra ett litet kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö

Om du vill lämna hemmakontoret bakom dig och hitta en annan kontorslösning, kan det vara värt att överväga att hyra ett litet kontor. Hos FirstOffice hittar du något som vi kallar för Privata kontor, vilket är låsbara kontorsrum för små till medelstora företag. Som hyresgäst av ett privat kontor får du tillgång till en mängd olika förmåner utan extra kostnader. På våra kontorshotell ingår allt som du behöver för att kunna arbeta på ett effektivt sätt, såsom inredda kontorsytor, trevliga gemensamhetsytor, mötes- och konferensrum, wifi, utskrifter, städning och gott kaffe. Vi tar hand om allt som rör ditt kontor så att du kan verka i en inspirerande och funktionell miljö. Hos oss kan du hitta ett litet kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, samt ytterligare sex städer. När du hyr ett kontor hos oss får du även tillgång till arbetsplatser och mötesrum i de övriga städerna i Sverige som vi är verksamma i.

Dela denna artikel